اسید استیک
سپتامبر 11, 2018اسید نیتریک
اکتبر 25, 2018آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید با فرمول شیمیایی H2O2 اکسنده ایی متداول است که به عنوان سفید کننده مورد استفاده قرار می گیرد.
فرم خالص آن به رنگ آبی بسیار کم رنگ است. هیدروژن پراکسید در طول مدت و گذر زمان به آب و اکسیژن تجزیه می شود. عمل تجزیه آن در محیط قلیایی سریع و در محیط اسیدی کند است. آب اکسیژنه الزاما باید در بشکه های کدر و غیر شفاف و همچنین دور از گرما نگه داری شود، زیرا در اثر گرما و نور تجزیه می شود. بنابراین انبارداری آن یکی از نکات حائز اهمیت در کیفیت آن است.
کاربرد های آب اکسیژنه
- بی رنگ کردن پنبه، پشم، کاغذ، روغن، ابریشم، صابون، واکس، کتان، کنف، پر و …
- حذف مواد آلی و معدنی در آب استخر به دلیل کاهش نیاز به تعویض آب استخر
- به عنوان یک احیا کننده یا اکسید کننده در محیط های بازی و اسیدی
- مورد استفاده در برخی مواد شیمیایی (پراسیدهای آلی، نرم کننده های صنعتی، گلیسیرین و…)
- سفید کردن روغن های گیاهی و حیوانی
- پاک کردن لکه های خون ، قهوه و …
- به عنوان اکسیدان برای سوخت موشک
- پاک کننده و سفید کننده دندان در خمیر دندان
- به دلیل بو بر بودن در درمان زخم های بد بو
سایر کاربرد ها
- در گذشته از هیدروژن پر اکسید به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده در پانسمان زخم های عفونی مورد استفاده بود ولی به دلیل آسیبی که به بافت های مجاور می زند امروزه در پانسمان استفاده نمی شود .
- H2O2 به عنوان داروی هموستاتیک و از بین برنده پاتوژن ها ، کاربرد بسیار بالایی دارد .
- در قرص های اریتزون ۳۶٪ آب اکسیژنه به ۶۴٪ اوره متصل است و چون این قرص ها را در دهان بگذارند، اکسیژن میدهد. پس هم میکروب های دهان را میکشد و هم دندان ها را سفید مینماید. آب اکسیژن رقیق را برای قرقره کردن هم بکار میبرند و در ساختن داروهای سرما خوردگی تأثیر دارد
- هیدروژن پر اکسید در درمان بیماریهای زیادی ازقبیل آسم، دیابت، درد های عضلانی، مفصلی، میگرن و … مورد استفاده قرار می گیرد.
روش تولید آب اکسیژنه
1. فرآیند خود اکسایش:
در این فرآیند یکی از مشتقات آنتراکینون مثل 2- اتیل آنترا هیدروکینون، بر اثر واکنش با هیدروژن در مجاورت کاتالیزور پالادیم به اتیل آنتراکینون تبدیل می شود. با عبور هوا (O2) از ماده اخیر محلول پراکسید هیدروژن 20 درصد وزنی بدست می آید.
2. روش الکترولیز:
از الکترولیز محلول سولفوریک اسید 50 درصد وزنی، یا از الکترولیز محلول سولفوریک اسید و سولفات هیدروژن آمونیوم، با شدت جریان زیاد، در آند پراکسید هیدروژن و در کاتد H2 حاصل می شود. در این واکنش، یون پراکسو دی سولفات تشکیل می شود که از هیدرولیز آن H2O2 بدست می آید. پراکسید هیدروژن بدست آمده را بوسیله تقطیر در دمای بالا و فشار پایین به سرعت جدا می کنند، سپس محلول رقیق پراکسید هیدروژن را در فشار کم تقطیر می کنند تا محلول آب اکسیژنه 30 درصد وزنی بدست آید. حتی می توان بوسیله تقطیر، غلظت آب اکسیژنه را تا 99 درصد وزنی افزایش داد.
انواع آب اکسیژنه موجود در بازار
آب اکسیژنه پاشا 35 و 50 درصد
شرکت Hidrojen Peroksit A.Ş هشتمین تولید کننده آب اکسیژنه و بزرگترین تولید کننده در ترکیه است. محصول هیدروژن پراکسید این شرکت با نام آب اکسیژنه پاشا در ایران شناخته می شود. با توجه به سرمایه گذاری های انجام شده در این شرکت ظرفیت آن سالیانه به بیش از 40 هزار تن می رسد.
آب اکسیژنه دگوسا
دگوسا (Degussa) زیر مجموعه هولدینگ مواد شیمیایی Evonik است. این مجموعه کار خود را در سال 1928 در رایفلدن آلمان جهت تولید هیدروژن پر اکسید آغاز کرد. از آن زمان، ظرفیت تولید در سراسر جهان به طور مداوم با شروع به کار کارخانه های جدید گسترش یافته است.
آب اکسیژنه ایرانی
فروش آب اکسیژنه
بازرگانی صدرا شیمی توانایی تامین هیدروژن پراکسید پاشا و ایرانی با بالاترین کیفیت و در سریع ترین زمان ممکن را داراست.
قیمت آب اکسیژنه
بهترین قیمت هیدروژن پراکسید را از کارشناسان ما استعلام بفرمایید.