اسید استئاریک

ارزیابی کاربرد سديم لوريل اتر سولفات در شستشوی پارچه های پنبه ای تاریخی با استفاده از نمونه های پير شده تسريعی
ژانویه 7, 2019
sttp-icon
سدیم تری پلی فسفات | STPP
ژانویه 20, 2019
ارزیابی کاربرد سديم لوريل اتر سولفات در شستشوی پارچه های پنبه ای تاریخی با استفاده از نمونه های پير شده تسريعی
ژانویه 7, 2019
sttp-icon
سدیم تری پلی فسفات | STPP
ژانویه 20, 2019

اسید استئاریک (Stearic Acid) با فرمول شیمیایی CH3(CH2)16COOH یا C18H36O2 که ماده ای جامد و موم مانند است یک اسید چرب اشباع زنجیره ای با 18 کربن می باشد که به عنوان شایع ترین اسید چرب اشباع قابل توجه است.

از افزودن اسید به چربی حیوانی به همراه آب، در فشار و دمای بالا اسید استئاریک تولید می شود. این فرایند، هیدرولیز تری گلیسیریدها را به دنبال دارد. اسید استئاریک از طریق هیدروژنه کردن برخی از روغن های گیاهی اشباع نشده نیز می تواند به دست آمده باشد. به طور معمول اسید استئاریک در واقع ترکیبی از اسید استئاریک و اسید پالمیتیک(palmitic acid) است.

 

فرمول مولکولی C۱۸H۳۶O۲
جرم مولی ۲۸۴٫۴۸ g mol۱
شکل ظاهری سفید جامد
چگالی ۰.۸۴۷ g/cm۳ at 70 °C
دمای ذوب ۶۹٫۶ °C
دمای جوش ‎۳۸۳ °C, 656 K, 721 °F
انحلال‌پذیری درآب ۳ mg/L (20 °C)
ضریب شکست (nD) ۱.۴۲۹۹

 

Stearic-Acid

موارد استفاده اسید استئاریک

  • اسید استئاریک بعلاوه اتیلن گلیکول و گلیکول استئارات و گلیکول دی استئارات تاثیر مروارید گونه ای در شامپو و صابون ایجاد می کند.
  • از استئاریک اسید جهت سخت کردن صابون‌ها، و به خصوص صابونهایی که با روغن نباتی ساخته می‌شوند نیز، استفاده می‌شود.
  • اسید استئاریک در قند و شکر شربت ها و آب نباتها به عنوان سخت کننده استفاده می شود. البته بیشتر در آب نباتهایی درمانی کاربرد دارد مثلا آب نباتهای حاوی ویتامین سی که در درمان علامت سرماخوردگی موثر است استفاده می شود.
  • اسید استئاریک به همراه روغن کرچک برای تهیه نرم کننده پارچه استفاده می شود.
  • اسید استئاریک همچنین به عنوان یک ترکیب جداکننده ، در هنگام ساخت گچ‌های ریخته گری از یک قطعه قالب گچی و یا از آشغال و پسمانده قالب استفاده می‌شود  و نیز در موقعی که قالبی با استفاده از یک خاک رس جلا داده شده اصلی ساخته می‌شود. در این کاربرد ، پودر اسید استئاریک در آب حل شده و محلول حاصل بر روی سطحی که باید از قالب ریخته گری جدا شود ، کشیده می‌شود. واکنش این ترکیب با کلسیم موجود در گچ ، به شکل گیری یک لایه نازک از استئارات کلسیم منجر می‌شود که به صورت یک عامل رهاشونده عمل می‌کند.
  • در آتشکاری یا کارهای مرتبط به آتش، اسید استئاریک اغلب برای پوشاندن توسط پودرهای فلزی از قبیل آلومینیم و آهن مورد استفاده واقع می‌شود. این فرایند از طریق جلوگیری از اکسیداسیون ، اجازه می‌دهد که ترکیب حاصل شده برای مدت زمان طولانی تری ذخیره بشود.در کپسول اتش نشانی هم از اسید استئاریک استفاده می شود.
  • اسید استئاریک در تولید شمع جهت كمك به استحكام بیشتر پارافین نیز کاربرد دارد. در ضمن طول مدت سوخت را نیز افزایش می دهد.
  • به طور کلی اسید استئاریک در بسیاری از خطوط تولید از جمله در پزشکی و لوازم آرایشی ، مکمل های مواد غذایی ، صابون ، مواد شوینده ، پاستل های روغنی ، مواد فعال سطحی ، پوشش ها ، روغن موتور ، شتاب دهنده فعال ، عامل پراکنده و نرم کننده در ترکیبات لاستیکی ، کمکی نساجی ، ساخت شمع، کفش و پولیش فلز و غیره استفاده می شود.

انواع گرید اسید استئاریک

  • اسید استئاریک گرید بهداشتی آرایشی
  • اسید استئاریک رابر گرید

 

خطرات و نکات ایمنی

با توجه به اینکه اسید استئاریک دارای یک هیدروژن در ساختار مولکولی خود است، این اتم از نظر واکنش پذیری فعال بوده و به راحتی در واکنش های جانشینی با یک اتم دیگر به صورت یون شرکت می کند. به همین دلیل آگاهی از موارد ایمنی شیمیایی این ماده برای افرادی که با اسید استئاریک در ارتباط هستند لازم و ضروری می باشد.

برای اسید استئاریک هیچ گونه اثرات سمی و عوارض حاد مشاهده نشده است اما افرادی که با پودر اسید استئاریک و یا بخارات و غبارهای آن در تماس هستند دچار تحریک چشم، پوست و دستگاه تنفسی خواهند شد. همچنین تماس با اسید استئاریک موجب اختلال سیستم گوارشی می شود.

چنانچه پوست فرد با اسید استئاریک تماس پیدا کند، محل تماس را باید سریعاً با آب شستشو داد و در صورت بروز سوزش زیاد و التهاب فوراً به پزشک مراجعه نمود. در صورت استنشاق بخارات اسید استئاریک و تحریک سیستم تنفسی، بهتر است فرد را به هوای آزاد منتقل کرد و در صورت امکان از کپسول اکسیژن برای تنفس بهتر او استفاده نمود.

اسید استئاریک را باید به دور از منابع حرارتی، منابع گرمازا، آتش و رطوبت، انبار کردن و نگهداری نمود. تمام بسته های حاوی اسید استئاریک باید برچسب صنعتی شامل وزن، خصوصیات ایمنی و فیزیکی ماده داشته باشند. این ماده را باید در ظروف در بسته و به دور از مواد اکسید کننده و قلیایی نگهداری کرد.

 

قیمت اسید استئاریک

صدرا شیمی همواره در تلاش است تا بتواند مناسب ترین قیمت اسید استئاریک را در اختیار تولید کنندگان و مصرف کنندگان این ماده قرار دهد.

فروش اسید استئاریک

صدرا شیمی توانایی تامین اسید استئاریک با مناسبت ترین قیمت و در بالاترین کیفیت را داراست. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید.

مشاوره و استعلام قیمت

تلفن دفتر:

031-91005750

تلفن همراه:

09127309439
5/5 - (1 امتیاز)